Francúzsky jablkový koláč

21.09.2016 nina.nociarova@gmail.com
Francúzsky jablkový koláč
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 80 min.
Čas prípravy: 40 min.
Čas varenia / pečenia: 40 min.

Suroviny

Porcií: 8
  • 200g polohruba muka
  • 1 stipka sol
  • 150g maslo
  • 30g praskovy cukor
  • 1ks vajce
  • 2 PL voda
  • 600g jablk
  • 2 PL trstinovy Cukor
  • 4 PL marhulovy lekvar
  • 3 PL rum

Postup

1

K muke pridame stipku soli a 100g zmaknuteho masla, praskovy Cukor, vajce a vodu. Vypracujeme cesto a dame chladit do chladnicky na cca 15 minut.

2

3

Jablka osupeme a postruhame na platky.

4

5

Cesto vyberieme z chladnicky a rozvalkame ho (alebo roztlacime rukami) do formy, ktoru sme si vytreli maslom a vysypali mukou tak, aby sme okraje cesta vytlaclili do vysky po okraji formy - nie moc vysoko, staci cca 2-3 cm.

6

Francúzsky jablkový koláč - krok 6

7

Na cesto nalozime jablka a polejeme ich rozpustenym maslom (50g).

8

NAsledne posypeme trstinovym cukrom a dame do vyhriatej rury na 170C piect na cca 45 minut.

9

10

Kym sa kolacik pecie, rozmiesame si v miske dzem s rumom, ktory natrieme stetcom na takmer upeceny kolacik, ktory dame este na 10 minut dopiect (ak mame v rure gril, mozeme zapekat aj pod grilom).

11

12

Vychladnuty kolac nakrajame a podavame - nakolko maslove cesto je krehke, manipulujeme s nim opatrne ;-)

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama