Postup
1
Kačacie stehná umyjeme a osušíme. Osolíme, okoreníme a pečieme pri teplote 180 °C približne 1 hodinu dochrumkava. Upečené kačacie stehná necháme trochu vychladnúť a mäso oberieme od kostí. Mäso aj s kožou nakrájame na menšie kúsky.
3
Ryžu prepláchneme studenou vodou a uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka. Potom scedíme a necháme odkvapkať.
5
V hlbšej panvici alebo woku rozohrejeme trochu olivového oleja, na ktorom orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu a mrkvu. Ochutíme soľou a korením. Po chvíli pridáme nasekaný cesnak, na malé kocky nakrájanú cuketu a premiešame. Zo štipľavej papričky odstránime jadierka, nasekáme ju nadrobno a pridáme na panvicu.
7
Keď je zelenina orestovaná dozlatista, pridáme nakrájané cherry paradajky a mletú papriku. Krátko spolu orestujeme a prisypeme rozmrazený hrášok. Premiešame a stiahneme z ohňa. Pridáme nakrájané kačacie mäso, scedenú ryžu a nasekanú petržlenovú vňať. Dôkladne premiešame, ochutíme citrónovou šťavou, prípadne soľou a čiernym korením.
9
Kačacie rizoto servírujeme v hlbokom tanieri, ozdobené lístkami rukoly a pokvapkané pár kvapkami olivového oleja a citrónovej šťavy