Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli.
Bielka oddelíme od žĺtkov, pridáme k nim štipku soli a vyšľaháme dotuha. V druhej miske pridáme k žĺtkom hnedý cukor a maslo - vyšľaháme a pridáme múku zmiešanú s makom a kypriacim práškom, potom pridáme aj čokoládu a nakoniec opatrne lopatkou aj tuhý sneh.
Rúru zapneme na 180 stupňov, tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, vylejeme cesto a pečieme cca 25 minút.
Zatiaľ si na polevu zohrejeme smotanu, keď už je horúca, odstavíme ju z ohňa a pridáme na kúsky nalámanú čokoládu, premiešame a dáme do chladničky na cca 30 minút.
Vychladnutý korpus potrieme ľubovoľným džemom, nalejeme naň čokoládu a ozdobíme ovocím.
Prihláste sa »
Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.