Makovo-čokoládový koláč

18.07.2016 paulikova.evka@gmail.com
Makovo-čokoládový koláč
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 55 min.
Čas prípravy: 30 min.
Čas varenia / pečenia: 25 min.

Suroviny

Porcií: 12
  • 3 vajcia
  • 150 g zmäknutého masla
  • 70 g hnedého cukru
  • 100 g mletého maku
  • 80 g hladkej múky
  • 1 lyžičku prášku do pečiva
  • 70 g horkej čokolády
  • džem
  • drobné ovocie
  • Na polevu: 200 ml smotany na šľahanie + 100 g horkej čokolády

Postup

1

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli.

2

Bielka oddelíme od žĺtkov, pridáme k nim štipku soli a vyšľaháme dotuha. V druhej miske pridáme k žĺtkom hnedý cukor a maslo - vyšľaháme a pridáme múku zmiešanú s makom a kypriacim práškom, potom pridáme aj čokoládu a nakoniec opatrne lopatkou aj tuhý sneh.

3

Rúru zapneme na 180 stupňov, tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, vylejeme cesto a pečieme cca 25 minút.

4

Zatiaľ si na polevu zohrejeme smotanu, keď už je horúca, odstavíme ju z ohňa a pridáme na kúsky nalámanú čokoládu, premiešame a dáme do chladničky na cca 30 minút.

5

Vychladnutý korpus potrieme ľubovoľným džemom, nalejeme naň čokoládu a ozdobíme ovocím.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama