ZEMIAKOVA BABA

09.04.2015 annalojdlova@gmail.com
ZEMIAKOVA BABA
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 80 min.
Čas prípravy: 20 min.
Čas varenia / pečenia: 60 min.

Suroviny

Porcií: 4
  • 1200 g zemiakov
  • 150 g hladkej múky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • majorán
  • 2 vajcia
  • 1 dl mlieka
  • 100 g masti

Postup

1

Olúpané zemiaky postrúhame, zasypeme hladkou múkou, pridáme prelisovaný cesnak, soľ, korenie, rozmrvený majorán, vajcia, mlieko a všetko dobre premiešame, pečieme na vymastenom pekáči vo vyhriatej rúre. ZEMIAKOVA BABA - krok 1

2

ZEMIAKOVA BABA - krok 2

3

Surové očistené zemiaky nastrúhame do misky. Keď z nich stečie voda, zlejeme ju. Do zemiakov pridáme vajce, múku, majoránku, rascu, soľ, mleté čierne korenie, prelisovaný cesnak a prípadne nadrobno nakrájanú cibuľu. Všetko dobre premiešame a navrstvíme na vymastený plech na 1 – 2 cm vysoko a pečieme 45 – 60 minút pri 190°C.

4

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama