Do vyssieho pekaca nakrajame zemiaky a zeleninku podla chuti.
Ja davam cibulu, cesnak, pór, cukinu, papriku, mrkvu. Podla toho, co doma prave mam.
Pekac si najprv vymastim bylinkovym maslom a potom ukladam zemiaky, ktore si osolim, okorenim, alebo posypem korenim na zemiaky a sypem zeleninku, (Zemiaky sa uvaria v stave, ktoru zelenina pusti) ktoru si tiez podla chuti okorenim.
Na panvici si na oleji spenim trosku cibulky a zprudka opeciem kuracie mäso - stehna, kridla, podla toho, co kupim. Moze to byt aj rozporcovane kura.
Mäso s cibulkou aj stavou vylejem do pekaca na pripravenu zeleninku.
Peciem zakryte deklom na 160 °C asi hodinu a pol, potom dekel odlozim a dopeciem podla pozadovanej chrumkavosti mäska.
Prihláste sa »
Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.