MAXACE

20.11.2014 annalojdlova@gmail.com
MAXACE
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 120 min.
Čas prípravy: 120 min.
Čas varenia / pečenia: min.

Suroviny

Porcií: 4
  • 1 horčičák oleja
  • 2 horčičáky vody
  • 24 dkg výberová múka
  • štipka soli
  • trošku prášku do pečiva
  • 6 vajec
  • Krém:
  • 600 ml mlieka
  • 2 Zlaté klasy
  • 250 g masla
  • 2 vanilkové cukre
  • 200 g práškového cukru
  • smotana na šlahanie
  • Karamelová poleva:
  • 50g kryštálového cukru
  • 3 PL mlieka
  • 220 g práškového cukru

Postup

1

Vodu s olejom dame uvarit,pridame muku a stipku soli a stipku prasku do peciva,miesame,kym sa neprestane lepit,dame vychladnut a do chladneho vmiesame po jednom vajicka- dolezite je po kazdom vajicku vymiesat cesto poriadne a az potom pridavat dalsie.Plech vystelieme papierom a pecieme na 220 stupnov-az do zhnednutia.NEOTVARAT TRUBU POCAS PECENIA! PLNKA:plnka karamelova a slahacka Krém:600 ml mlieka, 2 Zlaté klasy, 250 g masla, 2 vanilkové cukre, 200 g práškového cukru, šľahačka,Príprava krému:Zlaté klasy rozmiešame v troške mlieka, vlejeme do zvyšného vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu. Maslo vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom a spojíme s vychladnutou kašou. Krémom naplníme veterníky, na krém môžeme dať vyšľahanú šľahačku, povrch posypeme práškovým cukrom, alebo polejeme karamelovou polevou. Karamelová poleva:50g kryštálového cukru upálime na karamel, zalejeme 3 PL mlieka, rozvaríme. Preosejeme 220 g práškového cukru a postune zamiešame uvarený karamel.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama