1
Vodu s olejom dame uvarit,pridame muku a stipku soli a stipku prasku do peciva,miesame,kym sa neprestane lepit,dame vychladnut a do chladneho vmiesame po jednom vajicka- dolezite je po kazdom vajicku vymiesat cesto poriadne a az potom pridavat dalsie.Plech vystelieme papierom a pecieme na 220 stupnov-az do zhnednutia.NEOTVARAT TRUBU POCAS PECENIA! PLNKA:plnka karamelova a slahacka Krém:600 ml mlieka, 2 Zlaté klasy, 250 g masla, 2 vanilkové cukre, 200 g práškového cukru, šľahačka,Príprava krému:Zlaté klasy rozmiešame v troške mlieka, vlejeme do zvyšného vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu. Maslo vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom a spojíme s vychladnutou kašou. Krémom naplníme veterníky, na krém môžeme dať vyšľahanú šľahačku, povrch posypeme práškovým cukrom, alebo polejeme karamelovou polevou. Karamelová poleva:50g kryštálového cukru upálime na karamel, zalejeme 3 PL mlieka, rozvaríme. Preosejeme 220 g práškového cukru a postune zamiešame uvarený karamel.