Majonéza bez vajec

14.09.2017 mariaduranova@hotmail.sk
Majonéza bez vajec
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 5 min.
Čas prípravy: 5 min.
Čas varenia / pečenia: min.

Suroviny

Porcií: 20
  • 1dl sójového mlieka natural (neochutené)
  • 2-3dl oleja
  • Soľ (ideâlne čierna himalájska)
  • Ocot/citrón/nálev z kyslých uhoriek

Postup

1

Sójové mlieko začneme šľahať tyčovým mixérom a za stáleho šľahania pomaličky prilievame olej. Čím viac oleja, tým je majonéza hustejšia. Musí to byť mlieko sójové, to má totiž ako jediné ideálny pomer bielkovín, ktoré sa dokážu naviazať na olej a vytvoriť majonézu.

2

Ochutíme octom, prípadne citrónom či nálevom z uhoriek, osolíme (čierna soľ dodâ majonéze vajíčkovú chuť) a vualà.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama