ZAPEKANÉ MÄSKO SO ŠPARGĽOU

08.07.2016 admin
ZAPEKANÉ MÄSKO SO ŠPARGĽOU
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 0 min.
Čas prípravy: min.
Čas varenia / pečenia: min.

Suroviny

Porcií: 0
  • Kuracie mäsko (kuracie prsia, zajačik, bravčové karé)
  • soľ
  • biele korenie
  • olivový olej
  • maslo
  • špargla
  • tvrdý syr
  • Zemiaková kaša:
  • maslo
  • zemiaky
  • mlieko

Postup

1

Mäsko naporcujeme na "rezne", naklepeme, osolíme, jemne postrašíme bielym korením, zatiahneme na panvici na olivovom oleji a dáme do maslom vytretej jánskej misy.

2

3

Na to poukladáme poctivú vrstu predvarenej špargle. Na špargľu potom nastrúhame syr (neudenú tehlu), prikryjeme a dáme zapiecť kým sa syr nerozpustí.. podávame so zemiakovou kašou.

4

5

Pár tipov:

6

Končeky špargle (cca 2 cm) odrežeme, sú odporne horké, hlavičky necháme, sú najchutnejšie; varíme vo vode s trochou soli a citrónovej šťavy. Špargľu dávame až do vriacej vody, nech vôňa zostane v špargli. Mäsko treba vedľa seba natlačiť, nech nam nesteká syr.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama