Mäso naklepeme a osušíme, kvôli ľahšiemu obaľovaniu.
Orechy pomelieme, tí ktorí majú radšej chrumkavejšie rezne, nemusia orechy mlieť, ale napr. ich len tĺčikom na mäso jemne podrtiť.
Do štyroch misiek si pripravíme: múku, žĺtka, orechy, bielka.
Ak máte Ceru, tak ju zatiaľ môžete pomaly dať na panvicu a rozhorúčiť. Ak máte olej tak aj ten rovnako..
Naklepané mäso najprv vložíme do múky a poriadne ho v nej poobraciame, potom ho vložíme do žĺtkov a následne do orechov, poriadne "uťapkáme" aby sa nám obal neolúpal a vložíme ešte do bielkov. Ak máme dosť orechov môžeme robiť i dvojobal, kde po namočení do bielkov opäť rezne vložíme do orechov a spätne do bielkov. Akoby sme ten záverečný proces opakovali 2x. Môžeme dochutiť napr. i nejakým korením ak máme radi napr. pikantnejšie jedlá, kľudne rezne môzeme i trochu okoreniť.
Vysmážame do zlatista. Soliť doporučujem až po vysmažení.
Prihláste sa »
Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.