V mise zmiešajte múku, droždie, pridáme cukor, soľ, maslo, 3 žĺtky, mlieko a kôra z 1 citróna.
Uhnetieme cesto necháme stáť 1 hodinu, počas ktorej pripravíme náplň.
Jablká olúpeme, nastrúhame pokvapkáme s citrónovou šťavou, pridáme cukor a škoricu.
cesto si rozdelíme na polovicu a vyvaľkáme na plech o rozmere 25×35 .
Na prvý plát navrstvíme jablká a potom položíme vrchný plát.Ten napicháme vidličkou. Dáme do rúry zľahka zapiecť. Na 180°C cca 15 min.
Potom si vyšľaháme vaječný bielok s práškovým cukrom, a vyšľahaný sneh rozotrieme na vrchný plát .
Potom koláč dopečieme do zlata..cca 10 min.
Prihláste sa »
Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.