Postup
1
Kto ešte nikdy nerobil odpaľované cesto tak ho pripraví tak,že v hrnci si dáte rozvariť vodu.
2
Pridáte maslo,a po rozvarení prisypávate múku..Uvaríte hustú kašu a miešate až dovtedy kým sa vám cesto nebude oddeľovať od stien hrnca.Potom necháte vychladnúť.
4
Do vychladnutého cesta prihadzujete vajcia..miešate šľahačom po každom vajci a vypracujete cesto také aby sa vám dobre vytláčalo zo špricu.
5
Urobte Choux pečivo.To znamená také piškótky.
7
Tie striekame špricom na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri 200 °C po dobu 15-20 minút .
8
Finálny koláčik naplníte vanilkovým krémom.
10
Rozohriate maslo vymiešame s cukrom, primiešame vajcia , všetko vyšľaháme do peny, pridajte
11
preosiatu múku s kakaom a práškom do pečiva. Dajte do formy a pečieme pri 200 °C. 20 min.
12
Dokončenú piškótu môžete pokvapkať rumom alebo koňakom.
13
14
Piškótu môžeme upiecť 2x..Druhú namrvíme na vrch zákuska.
16
V hrnci si dáme rozvariť vodu a nad parou šľaháme žĺtka s cukrom do hustej peny.
18
Nechajte trochu vychladnúť a primiešajte šľahačkovú smotanu..Nechajte úplne vychadnúť.
20
Medzitým si pripravte želatínu podľa návodu na obale..
22
Vyšľahajte žĺtkovo – šľahačkovú plnku a nakoniec prišľahajte želatínu. Potom šľahačom primiešajte postrúhanú čokoládu.
34
Na vrch zákuska môžete namrviť druhú piškótu,alebo dozdobiť podľa vlastnej chute..napríklad čokoládovou polevou,alebo šľahačkou..