Oddelíme si bielky od žĺtkov.
Vymiešame si žltka s cukrom do biela.Postupne pridávame vodu striedavo s múkou zmiešanou s kakaom a kypriacim práškom.
Nakoniec primiešme sneh z bielkov.
Nalejeme na plech vymastený maslom a vysypaný múkou,pečieme pri 180°C cca 30 min.
Krém si pripravíme uvarením pudingu z múky a mlieka..Do 8 dcl mlieka ešte za studene vmiešame žĺtky a privedieme do varu..v zbytku mlieka vymiešame hladkú múku a keď sa mlieko začne variť uvaríme puding.
Keď puding dobre vychladne vmiešame maslo ,alebo margarín spolu s práškovým cukrom.Pripravený krém natrieme na vychladnutú piškótu.
nakoniec si vyšľaháme tuhý sneh z bielkov ,Za stáleho miešania prišľaháme cukor.. nakoniec všetko ešte šľaháme nad parou,cca 6-7 minút kým sa cukor celkom nerozpustí hmota poriadne stuhne.
Sneh natrieme na krém nakoniec zákusok polejeme čokoládovou polevou.
Prihláste sa »
Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.