Záhrebská kocka

19.09.2014 admin
Záhrebská kocka
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 0 min.
Čas prípravy: min.
Čas varenia / pečenia: min.

Suroviny

Porcií: 0
  • 5 vajec
  • 250g cukru
  • 200g polohrubej múky
  • 2 lyžice kakaového prášku
  • 5 dcl horúcej vody
  • 1/2 prášku do pečiva
  • KRÉM
  • 1 liter mlieka
  • 180g hladkej múky
  • 6 žĺtkov
  • 150g práškového cukru
  • 250g masla (alebo margarínu)
  • BIELKOVÝ SNEH
  • 6 bielkov
  • 300g práškového cukru

Postup

1

Oddelíme si bielky od žĺtkov.

2

3

Vymiešame si žltka s cukrom do biela.Postupne pridávame vodu striedavo s múkou zmiešanou s kakaom a kypriacim práškom.

4

5

Nakoniec primiešme sneh z bielkov.

6

7

Nalejeme na plech vymastený maslom a vysypaný múkou,pečieme pri 180°C cca 30 min.

8

9

Krém si pripravíme uvarením pudingu z múky a mlieka..Do 8 dcl mlieka ešte za studene vmiešame žĺtky a privedieme do varu..v zbytku mlieka vymiešame hladkú múku a keď sa mlieko začne variť uvaríme puding.

10

11

Keď puding dobre vychladne vmiešame maslo ,alebo margarín spolu s práškovým cukrom.Pripravený krém natrieme na vychladnutú piškótu.

12

13

nakoniec si vyšľaháme tuhý sneh z bielkov ,Za stáleho miešania prišľaháme cukor.. nakoniec všetko ešte šľaháme nad parou,cca 6-7 minút kým sa cukor celkom nerozpustí hmota poriadne stuhne.

14

15

Sneh natrieme na krém nakoniec zákusok polejeme čokoládovou polevou.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama