Šamrónové kornútiky

15.09.2014 admin
Šamrónové kornútiky
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 75 min.
Čas prípravy: 50 min.
Čas varenia / pečenia: 25 min.

Suroviny

Porcií: 30
  • 2 lístkové cestá
  • 1 vajce na potretie
  • 50 ml vody
  • 100g práškového cukru
  • 2 bielka

Postup

1

Lístkové cesto si vyvaľkáme na kocku cca 30 cm. Šamrónové kornútiky - krok 1

2

Potom plát rozkrájame na dlhé prúžky okolo 2,5 cm. Šamrónové kornútiky - krok 2

3

Šamrónové kornútiky - krok 3

4

Z papieru na pečenie si vytvoríme kornútiky. Šamrónové kornútiky - krok 4

5

Prúžok lístkového cesta ovinjeme okolo kornútika tak,aby sa cesto prekrývalo. Šamrónové kornútiky - krok 5

6

7

Potrieme s rozšľahaným žĺtkom a pečieme v predhriatej rúre 175°C 20 – 25 minút.

8

9

Medzitým si pripravíme bielkový sneh..

10

necháme si rozvariť 50ml vody . Do vody primiešame cukor pomiešame nech sa cukor rozpustí a odstavíme.

11

Bielka vyšľaháme so štipkou kyseliny citrónovej do pevnej peny a tenkým prúdikom prilievame cukrový sirup..

12

Šľaháme pri najvyššej rýchlosti až kým hmota nestuhne a celkom nevychladne.

13

14

Pripraveným bielkovým snehom plníme kornútiky.

15

Na plnenie použijeme špric so širokou špičkou.

16

17

Hotové kornútiky posypeme práškovým cukrom.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama