Lístkové cesto si vyvaľkáme na kocku cca 30 cm.
Potom plát rozkrájame na dlhé prúžky okolo 2,5 cm.
Z papieru na pečenie si vytvoríme kornútiky.
Prúžok lístkového cesta ovinjeme okolo kornútika tak,aby sa cesto prekrývalo.
Potrieme s rozšľahaným žĺtkom a pečieme v predhriatej rúre 175°C 20 – 25 minút.
Medzitým si pripravíme bielkový sneh..
necháme si rozvariť 50ml vody . Do vody primiešame cukor pomiešame nech sa cukor rozpustí a odstavíme.
Bielka vyšľaháme so štipkou kyseliny citrónovej do pevnej peny a tenkým prúdikom prilievame cukrový sirup..
Šľaháme pri najvyššej rýchlosti až kým hmota nestuhne a celkom nevychladne.
Pripraveným bielkovým snehom plníme kornútiky.
Na plnenie použijeme špric so širokou špičkou.
Hotové kornútiky posypeme práškovým cukrom.
Prihláste sa »
Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.