1
Preosiatu múku zmiešame so sódou bicarbónou, salajkou a kypriacim práškom do perníkov. Pridáme vodu prevretú s cukrom, tekutý med, rozšľahané vajcia a vypracujeme cesto. Uložíme ho na 12 hodín do chladničky.
2
Cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme na papieri na pečenie alebo na vymastenom plechu.
4
Plnka: Odoberieme cca 1/5 z upečených koláčikov (dá sa to robiť aj tak, že rovno z cesta sa odoberie pätina a upečie sa, ale ja vždy vykrojím celé cesto a tie koláčiky, ktoré sa mi najmenej podarili, napr. málo napuchli alebo sa kus natiahli pri prekladaní na plech), pomrvíme ich, zalejeme vriacou vodou, pridáme lekvár a dobre vymiešame.
6
Plnkou spájame vždy po dva perníčky a ozdobíme. Ja ich namáčam do čokolády a dozdobím ešte bielou.