Múku zmiešame s rascou, soľou. Časť vody vymiešať dohladka s popučenými zemiakmi a pridať do múky. Pridať zvyšok vody s octom a kvasnicami.
Cesto treba poriadne zamiesiť a nechať 10 minút odstáť.
Po 10 minútach cesto opäť poriadne premiesiť a nechať 30 minút odstáť.
Cesto potom premiesime a vytvarujeme. Vytvarovaný bochník chleba položíme na plech (odporúčam dať ho na papier na pečenie), nožom na ňom vytvoríme pár zárezov.
Chlieb pečieme pri teplote 200°C približne 30 minút.
Potom ho pretrieme na povrchu slanou vodou a znížime teplotu rúry na 180°C a necháme piecť približne 20 minút.
Po vybratí z rúry treba chlieb potrieť jemne vodou a počas chladnutia ho nechať zakrytý bavlnenou utierkou. Chlebová kôrka takto zostane po vychladnutí mäkká.
Dobrú chuť
Prihláste sa »
Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.