Hruškový zákusok

07.12.2014 admin
Hruškový zákusok
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 60 min.
Čas prípravy: 20 min.
Čas varenia / pečenia: 40 min.

Suroviny

Porcií: 12
  • 650 g hrušiek
  • 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
  • 190 g masla
  • 245 g cukor (185 g do cesta 60 g plnka)
  • štipka soli
  • pár kvapiek rumu (do cesta)
  • 3 vajcia
  • 190 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 30 g kakaa
  • 540 ml mlieka (60 ml cesto, 50 ml želatína, 430 ml plnka)
  • 1 balík želatíny v prášku
  • 1 vanilkový puding
  • 200 ml šľahačkovej smotany
  • horká čokoláda (na polevu)
  • pistácie

Postup

1

Očstíme si hrušky pozdĺže rozrežeme a nakrájame na plátky.Potom aby nám nestmavli pokvapkáme citrónovou šťavou. Hruškový zákusok - krok 1

2

3

pripravíme si cesto.Šľahačom vymiešame maslo s cukrom a so štipkou soli.Pridáme taktiež .

4

5

Potom pridávame jedno po druhom vajcia , a za každým aspoň minútku prešľahajte. Hruškový zákusok - krok 5

6

Hruškový zákusok - krok 6

7

Ďalej pridáme múku s práškom do pečiva a kakao.

8

Hruškový zákusok - krok 8

9

Prilejeme mlieko a jemne premiešame varechou.

10

11

Koláč je na plech cca 23 x 23 .Formu si vymastíme maslom, a vysypeme múkou. Vylejeme na plech polovicu cesta a poukladáme na plátky nakrájané hrušky. Hruškový zákusok - krok 11

12

13

Potom vylejeme zbytok cesta a lyžicou povrch zarovnáme. Hruškový zákusok - krok 13

14

Hruškový zákusok - krok 14

15

Pečieme v predhriatej rúre 180 °C asi 40 - 45 minút.

16

17

Kým nám koláč chladne pripravíme si plnku.Do 50 ml mlieka si namočíme želatínu.

18

19

V 10 lyžiciach mlieka ktoré je určené na plnku si rozmiešame vanilkový puding ..ostatné mlieko dáme variť.pridáme cukor 60 g .uvaríme si puding.

20

21

k tejto pudingovej zmesi ktorú si odstavíme pridáme želatínu ale až po chvili ked nám puding trochu vychladne..(nie do vriaceho)

22

23

vyšľaháme si šľahačku a tu so šľahačom premiešame s vychaldnutým pudingom .

24

25

plnku nanesieme na koláčik.Dáme aspoň na 2 hodinky zatuhnúť do chladičky.

26

27

Dozdobíme čokoládovou polevou a nasekanými pistáciami.

28

29

Dobrú chuť

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama