Postup
1
Očstíme si hrušky pozdĺže rozrežeme a nakrájame na plátky.Potom aby nám nestmavli pokvapkáme citrónovou šťavou.
3
pripravíme si cesto.Šľahačom vymiešame maslo s cukrom a so štipkou soli.Pridáme taktiež .
5
Potom pridávame jedno po druhom vajcia , a za každým aspoň minútku prešľahajte.
6
7
Ďalej pridáme múku s práškom do pečiva a kakao.
8
9
Prilejeme mlieko a jemne premiešame varechou.
11
Koláč je na plech cca 23 x 23 .Formu si vymastíme maslom, a vysypeme múkou. Vylejeme na plech polovicu cesta a poukladáme na plátky nakrájané hrušky.
13
Potom vylejeme zbytok cesta a lyžicou povrch zarovnáme.
14
15
Pečieme v predhriatej rúre 180 °C asi 40 - 45 minút.
17
Kým nám koláč chladne pripravíme si plnku.Do 50 ml mlieka si namočíme želatínu.
19
V 10 lyžiciach mlieka ktoré je určené na plnku si rozmiešame vanilkový puding ..ostatné mlieko dáme variť.pridáme cukor 60 g .uvaríme si puding.
21
k tejto pudingovej zmesi ktorú si odstavíme pridáme želatínu ale až po chvili ked nám puding trochu vychladne..(nie do vriaceho)
23
vyšľaháme si šľahačku a tu so šľahačom premiešame s vychaldnutým pudingom .
25
plnku nanesieme na koláčik.Dáme aspoň na 2 hodinky zatuhnúť do chladičky.
27
Dozdobíme čokoládovou polevou a nasekanými pistáciami.