Postup
1
Zmiešajte múku, maslo, práškový cukor, mleté mandle a štipku soli. Cesto spracujeme a rozdelíme na dve časti.Urobíme si gule alebo valčeky , zabalíme do fólie a necháme odpočívať ..najlepšie cez noc..tých 10-12 hodín
3
PLNKA.: V hrnci uveďte do varu 200 ml mlieka s 80 g cukru. vysypte do vriaceho mlieka mak. Ten varte v mlieku na malom plamienku cca 10 minút.
5
zostávajúce mlieko si rozvaríme zvlášť a zavaríme do neho cukor a štipku soli, nakoniec z krupice urobíme krupičnú kašu.
7
makovú a krupicovú zmes zmiešame dohromady.pridáme citrónovú kôru a rum.necháme vychladnúť.
9
Rúru si vyhrejeme na 180 °C. Táto dávka je na menší plech cca 20x 20( môžete si však dávku navyšiť a plech tomu prispôsobiť.)Plech si vyložíme papierom na pečenie , tak aby nám okraje papiera prevyšovali okraj plechu.
11
Cesto si vyvaľkáme na pomúčenej doske .Dáme na plech a popicháme na pár miestach vidličkou.
13
Potom navrstvíme makovú plnku a nakoniec dáme druhý diel cesta.
15
Pečieme pri teplote 180;c cca 40 - 45 minút.
17
po vychladnutí možete ozdobiť čokoládovou polevou,bielou čokoládou, alebo len jednoducho posypať práškovým cukrom..Dozdobenie je už na vás.