Postup
1
Citrónpvú kôru si nastrúhame na jemnom strúhadle, a vytlačíme si z neho šťavu.Zmiešajte cukor so žĺtkami, pridajte mlieko a škrob a za stáleho miešania privedieme k varu.Potom pridáme šťavu a kôru z citróna a varíme do zhustnutia.
3
Potom pridajte nalámanú čokoládu a miešajte kým sa čokoláda neroztopí a neprepojí sa s krémom.Nakoniec primiešajte šľahačku.Prikryjte krém fóliou a nechajte aspoň 1 hodinu v chladničke vychladnúť.
5
Teraz si pripravíme makovú piškótu.2 bielka a 4 vajcia si vymiešame s cukrom do bielej peny.Potom pridajte 2 lyžice oleja a vanilkový cukor a znovu poriadne prešľahajte.
7
Ďalej pridajte štipku soli, múku zmiešanú s makom a kypriacim práškom.
9
Takto pripravenú pišk´tu si nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie.Pečieme do zlatožltej farby cca 7-8 minútpri predhriatej rúre na 200 °C
11
Vychladnutú piškótu si nakrájame na tri rovnomerné pasy.krém ktorý sme si vybrali z chladničky vyšľahajte ručným šľahačom kým nebude nadýchaný. Pretrite každý plát krémom a na vrch ešte môžete nastrúhať bielu čokoládu.(môžete aj horkú)