Bezlepkové medovníčky

18.09.2014 admin
Bezlepkové medovníčky
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 0 min.
Čas prípravy: min.
Čas varenia / pečenia: min.

Suroviny

Porcií: 0
  • 450 g promix Uni
  • 2 celé vajcia
  • 100 g palmarínu
  • 4 lyžice medu
  • 150 g kryštálového cukru (alebo 120 g fruktózy)
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 2 zemiaky (stredne veľké uvarené a postrúhané)
  • štipka soli
  • citrónová kôra z polovice citróna
  • 1 lyžička mletej škorice
  • štipka podrveného badiánu
  • aníz
  • klinčeky

Postup

1

Badián aníz a klinčeky pomelieme na jemno.cukor vajcia a maslo vyšľaháme,pridáme med a koreniny a citrónovú kôru.

2

3

v múke rozmiešame sódu soľ a postrúhané zemiaky.postupne pridávame do masy a šľaháme.keď je masa hustá preložíme ju na pracovnú dosku , dosypeme zvyšok múky a vypracujeme ručne hladké cesto.

4

5

Cesto necháme pár hodín odpočívať. Potom cesto vyvaľkáme na 5 mm ,a povykrajujeme rôzne tvary uložíme na plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom.Upečieme vo vyhriatej rúre.cca 20 min.pri 180°C.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama