Cibuľu očistíme a pokrájame na kolieska.
Na panvici roztopíme maslo a cibuľu na ňom opražíme do zlatista. Odtiahneme z plameňa a k cibuli nalejeme nálev z rybičiek, pomiešame a necháme chvíľu stáť.
Trúbu necháme vyhriať na 200 stupňov. Zemiaky očistíme a postrúhame na veľkom strúhadle.
Formu vymastíme maslom a začneme vrstvovať zemiaky, cibuľu a polovicu rybičiek. Zakončíme vrstvou zemiakov.
Šťavu z cibule a zvyšnú šťavu z rybičiek nalejeme na zemiaky. Smotanu rovnomerne rozlejeme na celú plochu zemiakov. Posypeme troškou strúhanky a na povrch poukladáme kúsky masla.
Nesolíme, pretože rybičky sú veľmi slané.
Nezakrytú formu vložíme do trúby a necháme Jansson piecť asi 60-70 minút. Zemiaky musia byť kompaktné a lepkavé.
Prihláste sa »
Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.