Kuracie prsia (ak sú stehná tak vykostiť) nakrájať na väčšie kúsky, posoliť a usmažiť na oleji, vybrať a odložiť.
Očistiť cesnak a zázvor a postrúhať spolu s citrónovou trávou na jemno. Pridať vnútro chilli prapričiek ako pastu - zbavenej šupky a jadierok, soľ, cukor a šťavu z citróna.
Povariť na slabom ohni, pridať opečené mäso premiešať a už len prehriať. Servírovať s jazmínovou ryžou a šalátom.
Šalát:
Uhorku očistíme a rozkrojíme po dĺžke, vyberieme semienkovú časť a nakrájame na drobné kúsky, posolíme a necháme chvíľu "vypotit".
Grapefruit očistíme, mäso vyberiem z bielych šupiek a rozložíme na malé kúsky, chilli očistíme od šupky a semienok a ponecháme len pastu, koriandrovú vňať a arašidy posekáme na drobno a posypeme troškou mletej papriky.
Uhorky necháme odkvapkať a všetky prísady premiešame spolu s lyžicou oleja.
Prihláste sa »
Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.