KURA S CITRÓNOVOU TRÁVOU

11.11.2014 admin
KURA S CITRÓNOVOU TRÁVOU
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 0 min.
Čas prípravy: min.
Čas varenia / pečenia: min.

Suroviny

Porcií: 0
  • kuracie prsia (nakrájané na kúsky)
  • 1 čerstvá citrónová tráva
  • 1 strúčik cesnaku
  • šťava z polovice citróna
  • 1 malé chilli
  • štipka soli
  • 0,5 čajovej lyžičky hnedého cukru
  • čerstvý zázvor (veľkosti malého zemiaka)
  • arašidový olej
  • Šalát
  • 1 uhorka (alebo papája)
  • 1 grapefruit
  • 1 chilli paprička
  • čerstvá vňať koriandru
  • mletá paprika
  • arašidy
  • arašidový olej

Postup

1

Kuracie prsia (ak sú stehná tak vykostiť) nakrájať na väčšie kúsky, posoliť a usmažiť na oleji, vybrať a odložiť.

2

3

Očistiť cesnak a zázvor a postrúhať spolu s citrónovou trávou na jemno. Pridať vnútro chilli prapričiek ako pastu - zbavenej šupky a jadierok, soľ, cukor a šťavu z citróna.

4

5

Povariť na slabom ohni, pridať opečené mäso premiešať a už len prehriať. Servírovať s jazmínovou ryžou a šalátom.

6

7

Šalát:

8

Uhorku očistíme a rozkrojíme po dĺžke, vyberieme semienkovú časť a nakrájame na drobné kúsky, posolíme a necháme chvíľu "vypotit".

9

10

Grapefruit očistíme, mäso vyberiem z bielych šupiek a rozložíme na malé kúsky, chilli očistíme od šupky a semienok a ponecháme len pastu, koriandrovú vňať a arašidy posekáme na drobno a posypeme troškou mletej papriky.

11

12

Uhorky necháme odkvapkať a všetky prísady premiešame spolu s lyžicou oleja.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama