hríby dáme do sitka a zalejeme ich nad dresom vriacou vodou
na sporák dáme hrniec, o objeme najmenej 2,5 litra, do ktorého nalejeme 1,2 litra vody
scedené hríby dáme do vody, osolíme, pridáme bobkový list a štyri strúčiky cesnaku prekrojené na polovice (tie až 5-10 minút pred koncom varenia, lebo by sa cesnak moc rozvaril)
toto všetko uvaríme do mäkka (cca. 60-90 min.)
ďalej si pripravíme zmes:
3/4 litra mlieka, 1 šľahačkovú smotanu, 3 lyžice hladkej múky.
pripravenú zmes zľahka za stáleho miešania (najlepšia na miešanie je metla) cez sitko vlejeme do vriacich hríbov
necháme zovrieť a znovu za stáleho miešania zapravíme do omáčky ocot (odhadom asi dve lyžičky, no záleží podľa chuti)
ak sa Vám to aj tak náhodou zrazí - nemalo by sa, preceďte hríby a omáčku dajte do mixéra /nie vriacu/, vymixujte ju - oprava je zaručená
Dobrú chuť
Prihláste sa »
Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.