Mraky

22.10.2014 admin
Mraky
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 50 min.
Čas prípravy: 20 min.
Čas varenia / pečenia: 30 min.

Suroviny

Porcií: 10
  • 1 šálka vody
  • 1/2 šálky masla
  • 1 šálka hladkej múky
  • 4 vajcia
  • krém:
  • 3 šálky mlieka
  • 3 zlaté klasy (vanilkové pudingy)
  • 250 g masla
  • 500 ml šľahačky
  • 1 stužovač
  • čokoládový toping (alebo čokoládová poleva)
  • cukor podľa chuti

Postup

1

Rozvaríme si vodu , pridáme maslo, a potom prisypávame múku..Uvaríme hustú kašu.Tú necháme mierne vychladnúť a potom pridáme vajcia jedno po druhom..Za každým vajcom dobre premiešame. Mraky - krok 1

2

Mraky - krok 2

3

Pekáč alebo menší plech si vymastíme zjem,na maslom a rozotrieme odpaľované cesto, pekne aj po okrajoch.

4

5

Rúru si predhrejeme na 200 °C a dáme piecť.Pečieme dozlatista, a počas pečenia nesmieme rúru otvoriť pretože by nám mraky splasli. Pečenie trvá tak 20 _ 30 minút .

6

7

Medzitým si pripravíme pudingovú plnku..Rozvaríme 2 šálky mlieka,pridáme cukor podľa svojej chuti..V jednej šálke mlieka rozmiešame zlatý klas..Keď sa nám mlieko začne variť pridáme zlatý klas a uvaríme hustý puding..Ten necháme úplne vychladnúť a do vychladnutého prišľaháme maslo.

8

9

Pripravený krém natrieme na plát upečeného odpaľovaného cesta a ešte prekryjeme vrstvou pevne vyšľahanej šľahačky.Vrch zdobíme buď čokoládovým topingom alebo čokoládovou polevou.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama