Postup
1
V mlieku si rozrobíme vanilkový cukor, 4 žĺtka ak chcete na vrch bielkový sneh. Alebo 2 celé vajcia ak chcete žemľovku bez snehu.a 5 lyžíc práškového cukru.
3
Vianočku nakrájanú na krajčeky namáčame v takto zarobenom mlieku a ukladáme na maslom vymastený a strúhankou vysypaný plech alebo do formy.urobíme jednu vrstvu , a potom posypeme nastrúhanými orechmi , višňami a zomrvíme jeden tvaroh..všetko posypeme škoricovým cukrom.
5
Potom urobíme druhú vrstvu z vianočky.(môžete urobiť aj dve vrstvy s plnkou )záleží akú vysokú chcete žemľovku mať.
7
Pokiaľ robíte bielkový sneh na vrch tak by som odporúčala jednu hrubšiu vrstvu plnky.Ak bez snehu tak dve vrstvy plnky.Potom pečieme žemľovku pri 180 °C cca 30 minút. Ak chcete sneh tak:
9
4 bielky so štipkou soli, 200 g kryštálového cukru, 2 polievkové lyžice šťavy z citróna to sú suroviny na sneh..Bielka so soľou do peny potom cukor a nakoniec citrónovú šťavu.
11
cca 10 minút pred dopečením natrieme na žemľovku sneh a potom dopečieme.
13
Nakrájanú žemľovku posypeme práškovým cukrom podlejeme višňovou šťavou a podávame..