Postup
1
Bravčovú krkovičku si umyjeme a osušíme.celú potrieme soľou a grilovacím korením. Dáme na plech na ktorý si predtým vyložíme mesiačikmi cibule. na vrch dáme pár vetvičiek rozmarínu.
3
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C najskôr 25 minút, potom podlejeme vodou , prikryjeme a ďalej pečieme 1,5 hodiny.Potom pichneme do krkovičky ihlicu a sledujeme či nám vyteká čistá šťava alebo ešte ružovkavá.Ak tečie ružovkavá tak ešte dopekáme 15 minút a potom znovu skontrolujeme.
5
Ak nám vyteká čistá šťava potom ešte odokrytú krkovičku zapečieme ..cca 10 minút teplotu zvýšime na 200 °C.
7
Teraz si urobíme kapustu.Na rozpálenom oleji si urobíme s cukru karamel..3 lyžice cukru upálime na bledohnedý karamel, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujeme.Keď je cibuľa opražená pridáme narezanú kapustu.Osolíme , okoreníme,pridáme rascu a tymián a prikryté dusíme do mäkka.
9
Keď je kapusta mäkká prevoňaná koreninami za stáleho miešania ju poprášime hrubou múkou a ešte prevaríme.Kapusta sa nám pekne spojí so šťavou.dochutíme ju podľa svojej chuti octom cukrom a soľou.
11
Výpek z krkovičky si precedíme , a to, čo nám zostane v sitku ešte primiešame k udusenej kapuste.
13
Dúfam že vám bude chutiť