Veterníky

21.10.2014 admin
Veterníky
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 55 min.
Čas prípravy: 15 min.
Čas varenia / pečenia: 40 min.

Suroviny

Porcií: 20
  • 2,5 dcl vody
  • 125 g masla
  • 150 g polohrubej múky
  • 1 lyžica cukru
  • štipka soli
  • 4 vajcia
  • PLNKA:
  • 500 ml mlieka
  • 250 g cukru
  • 2 žĺtky
  • 4 lyžice zlatého klasu
  • 2 vanilkové cukre
  • 125 g masla
  • 3 dcl šľahačkovej smotany
  • KARAMELOVÁ POLEVA:
  • 250 g krupicového cukru
  • 200 ml šľahačky

Postup

1

Do kastróla nalejeme vodu.Pridáme cukor soľ a maslo.rozvaríme..Keď sa voda varí a maslo je už rozpustené prisypávame múku a miešame kým nám nevznikne hustá homogénna hmota.Potom odstavíme a necháme trochu vychladnúť.

2

3

Potom primiešame vajcia a šľaháme šľahačom kým sa nám odpaľované cesto s vajíčkami neprepojí.

4

5

Cesto si dáme do cukrárskeho vrecka a striekame na vymastený plech šišky.Tie pečieme v predhriatej rúre 180 °C cca 40 minút dozlatista.Počas pečenia rúru neotvárajte.Pripravíme si plnku.

6

7

Mlieko rozdelíme na dve časti.Jednu dáme variť spolu s cukrom a v druhej rozmiešame zlatý klas a žĺtkaKeď sa nám mlieko varí prilejeme Zlatý Klas a uvaríme hustý puding.Ten necháme za občasného miešania vychladnúť..do chladného pudingu prišľaháme maslo a urobíme nadýchanú plnku.Ak chcete karamelovú plnku postupujte tak,. že s cukru do plnky najsôr upálte karamel a potom prilejte polovicu mlieka..postup je potom úplne rovnaký.

8

9

Vychladnuté šišky prerežte na polovice .Naplňte pripraveným krémom a na vrch krému nastriekajte ešte pevnú šľahačku.Prikryte vrchnáčikom.Každý veterník posypte práškovým cukrom..Ak máte radi karamelovú polevu , tu je postup na jej prípravu:

10

11

Cukor nasypeme do kastróla a necháme pozvoľna roztaviť na zlatý karamel. Keď cukor skaramelizuje, prilejeme doň smotanu na šľahanie a miešame dohladka a dohusta. Keď je poleva málo hustá, pomaly vyvarujete. Ak je poleva naopak moc hustá, prilejeme smotanu na šľahanie.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama