Bryndzové pirohy

14.10.2014 admin
Bryndzové pirohy
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 52 min.
Čas prípravy: 40 min.
Čas varenia / pečenia: 12 min.

Suroviny

Porcií: 35
  • 1 kg uvarených zemiakov v šupe
  • 200 g hrubej múky
  • 2 vajcia
  • soľ
  • 250 g bryndze
  • cibuľa
  • 100 g slaninky
  • 250 ml kyslej pochúťkovej smotany

Postup

1

Zemiaky uvaríme v šupe .Potom ich necháme vychladiť a ošúpeme. Ošúpané postrúhame na jemnom strúhadle.pridáme vajcia a vmiesime múku a soľ...postupne koľko nám zemiaky zoberú aby bolo cesto nelepivé ale tiež moc tuhé.

2

3

Cesto potom vyvaľkáme asi na 0,5 cm a vykrajujeme z neho pirohy.Niekto používa Perkovník niekto vykrajuje radielkom či nožom.Plníme s bryndzou.

4

5

Pripravené pirohy varíme v rozvarenej osolenej vode pokiaľ nám nevýjdu na vrch a potom ešte 8 minút.

6

7

Pred podávaním pridáme opraženú slaninku aj cibuľu a prelejeme kyslou smotanou, ktorú si môžeme ochutiť kôprom.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama