Parené buchty

18.09.2014 admin
Parené buchty
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 52 min.
Čas prípravy: 40 min.
Čas varenia / pečenia: 12 min.

Suroviny

Porcií: 40
  • 1 kg múka polohruba
  • 40 g droždie
  • 500 ml mlieko
  • cukor
  • soľ
  • 1 dcl olej
  • 125 g maslo
  • mak
  • lekvár
  • 3 vajíčka

Postup

1

Najskôr si urobíme kvások..z teplého mlieka , kvasníc , cukru a štipky soli. keď kvasnice nabehnú vymiesime cesto spolu s vajíčkami a olejom..každý nech si ochutí cesto podľa svojej chuti ..ja mám radšej sladkoslané cesto na parené buchty..

2

3

Necháme vykysnúť cca 40 minút..potom cesto na doske natiahneme a vykrajujeme pohárikom kolieska ..tie naplníme lekvárom a formujeme buchtičky..Tie necháme ešte podkysnúť..

4

5

Je veľa spôsobov ako sa daju buchty upariť..ja parím na paráku.cca 8minút..(niekto aj varí vo vode)..Paráčik natriem olejom a parím prikryté..

6

7

Hotové buchty polejem roztopeným maslom a posypem podľa chuti makom rozrobeným s práškovým cukrom, alebo kakaom či grankom.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama