Zemiakovo cibuľový šalát

14.10.2014 admin
Zemiakovo cibuľový šalát
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 50 min.
Čas prípravy: 30 min.
Čas varenia / pečenia: 20 min.

Suroviny

Porcií: 6
  • 2 kg zemiakov uvarených v šupe
  • 500 g cibule
  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 dcl octu
  • soľ
  • korenie
  • 1 pohár sterilizovaných uhoriek
  • 2 dcl oleja
  • 2 dcl vody

Postup

1

Uvarené zemiaky v šupe si očistíme ,a pretlačíme na kocky. Rozpálime olej a skaramelizujeme na ňom cukor. Hneď ako nám začne hnednúť pridáme cibuľu a len trochu orestujeme.. Podlejeme vodou a rozvaríme. Potom pridáme ocot soľ a korenie a necháme 5 minút povariť, aby nám cibuľa zmäkla.

2

3

Do pretlačených zemiakov nakrájame nadrobno uhorky a nakoniec prilejeme trochu vychladnutú cibuľku aj s nálevom.premiešame a dochutíme podľa potreby..

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama