1
Urobíme si kvások z mlieka a cukru a droždia.Počkáme kým nám kvasnice nevyskočia..Potom si vypracujeme kysnuté cesto.K polohrubej múke prilejeme kvások pridáme vajcia, soľ ,olej .Riadne premiesime ..
3
Necháme na teplom mieste kysnúť prikryté v dostatočnej veľkej mise.aspoň 45 minút.
5
Potom cesto premiestnime na pracovnú dosku a zjemna vyvaľkáme.Vykrajujeme kolieska ktoré potom prstami roztiahneme a naplníme lekvárom.Urobíme buchtičku a necháme podkysnúť.Potom každú jednu buchtičku roztlačíme prstami a do každého stredu s cukrárskym vreckom nastriekame tvaroh.
7
Na vrch ešte môžete dať hrozienka a posypeme posýpkou urobenej z hrubej múky masla a práškového cukru..
9
Necháme ešte 5 minút podkysnúť a pečieme 30 minút v rozpálenej rúre pri teplote 180 °C.Hotové necháme trochu vychladnúť a posypeme práškovým cukrom