Postup
1
Najskôr si urobíme krehké cesto.Všetky suroviny zmiešame dokopy dobre vypracujeme a cesto sformujeme do gule alebo valca ktorý zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chlade aspoň 0,5 h odpočívať.
3
Medzitým si urobíme tvarohovú plnku..všetky suroviny na plnku vymiešame v mixéri.
5
Ja osobne robím piškótové cesto trochu inak ako predpisujú receptúry.. miešam najskôr bielka so štipkou soli do peny a potom pridám cukor a vyšľahám tuhý sneh..do snehu prihadzujem žĺtka pekne po jednom a po každom dobre premiešam..potom pridám olej a nakoniec múku s práškom do pečiva striedam s vodou..
7
Na spodok plechu najskôr dáme krehké cesto..to dávam na plech rukami pekne roztľapkám a potom poprepichujem vidličkou..potom dám tvarohovú plnku , a nakoniec piškótové cesto.
9
Pečiem vo vyhriatej rúre najskôr pri 170 °C cca 25 minút a potom zvýšim teplotu na 180 °C a pečiem dozlatista-..Je to tak cca ešte dalších 20 minút.
11
Hotový koláčik musí úplne vychladnúť aby boli rezy úhľadné..Potom posypeme práškový cukrom