Anjelské slzy

14.10.2014 admin
Anjelské slzy
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 65 min.
Čas prípravy: 15 min.
Čas varenia / pečenia: 50 min.

Suroviny

Porcií: 8
  • 1 šálka hladkej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 80 g masla
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 1 vajce
  • Plnka
  • 500 g tvarohu
  • 0,5 šálky cukru
  • 3 žĺtka
  • 1 lyžica solamylu
  • 100 ml šľahačkovej smotany
  • sneh
  • 3 bielka
  • 3 lyžice práškového cukru

Postup

1

Zmiešajte múku s práškom do pečiva a zmieste s maslom.Vajce vyšľahajte s cukrom.zmiešajte s múkou a vymieste cesto..Hotové cesto zabaľte do fólie a nechajte v chladničke aspoň 30 minút.

2

3

plnku si urobíme zmiešaním všetkých ingrediencií v mixéri.

4

5

potom si vyšľaháme bielka a potom pridáme práškový cukor a šľaháme kým nebudeme mať hustý sneh.

6

7

Cesto vyberieme z chladničky a vyložíme s ním tortovú formu aj po bokoch ,aspoň na 3 cm .

8

9

Nalejeme tvarohovú plnku a pečieme pri 180°C 20- 30 minút.dozlata.Potom vyberieme a nalejeme bielkový sneh a dopekáme 10 - 15 minút.

10

11

PO dopečení nevyberáme z rúry ale necháme v nej pomaly chladnúť.40 minút..potom vyberieme a necháme úplne vychladiť.

12

13

po 1,5 hodine sa vám na koláčiku začnú objavovať slzičky.

14

15

Najidálnejší je koláčik je vtedy keď chladne v rúre 5 - 6 hodín, ale to snáď nevydrží nikto čakať a neochutnať.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama