Postup
1
Hovädzie mäso si rozrežeme na jeden veľký kus.Z bravčového mletého mäsa mäsa si urobíme plnku tak, že mäso ochutíme červenou mletou paprikou, soľou a korením prelisovaným cesnakom a najemno nakrájanou cibuľkou.Urobíme si klobáskovú zmes.
2
3
Na rozklepaný plát hovädziny ukladáme plnku..najskôr liptovskú salámu,potom slaninu, mleté mäso,varené vajcia, hrášok a kápiu.Hovädzinu zvinieme do rolády a previažeme špagátikom.
5
Rúru si rozpálime na 190 °C a hovädziu roládu si dáme zatiahnuť aspoň na 15 minút.medzitým si urobíme šťavu, v ktorej ju budeme dusiť.
7
Speníme na oleji cibuľu poprášime červenou mletou paprikou a potom pridáme rajčinový pretlak..všetko spolu orestujeme a potom zaprášime ešte hladkou múkou.Podlejeme aspoň 1 litrom vody osolíme a okoreníme a necháme prevariť..
9
Zapečenú roládu podlejeme touto prírodnou šťavou prikryjeme a dusíme do mäkka.cca 1,5 hodiny.
11
Podávame nakrájanú na porcie , podliatu výpekom..Ako príloha sa hodí ryža ale aj tarhoňa či zemiaky na akýkoľvek spôsob.