1
Urobíme si kvások s vlažného mlieka, trochu cukru a droždia..Keď nám kvasnice vyskočia prilejeme ich do pripravenej múky so žĺtkami zbytkom cukru , olejom štipkou soli a vymiesime hladké cesto..
3
Cesto necháme aspoň 40 minút kysnúť..Medzi tým si urobíme plnku z maku a lekváru poprípade prisladíme cukrom podľa chuti ..
5
Vykysnuté cesto si dáme na pracovnú dosku a kolieskom vykrajujeme kúsky cesta ktoré si roztiahneme a do stredu každého dáme plnku.Potom vyformujeme valček, (pirôžku.)
7
Vyprážame z oboch strán dozlatista ale nie na prudkom plameni aby sme ich v strede nemali surové.Oleja musí byť toľko, aby nám pirôžky plávali.
9
Hotové posypeme práškovým cukrom rozrobeným s vanilkovým cukrom.