Žemľové knedle

25.09.2014 admin
Žemľové knedle
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 40 min.
Čas prípravy: 15 min.
Čas varenia / pečenia: 25 min.

Suroviny

Porcií: 10
  • 10 rožkov (môže byž pol na pol celozrnné a biele kôli mozaike)
  • 3 vajcia
  • 4 dcl mlieka
  • 200 g polohrubej múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • soľ
  • petržlenová vňať

Postup

1

Rožky si nakrájame na kolieska, alebo kocky.Z múky mlieka vajec soli a prášku do pečiva si urobíme trošku hustejšie cesto ako je palacinkové.

2

3

Rožky nachviľu namočíme do cesta 5 minút.pripravíme si šáločky ktoré vymastíme olejom a naplníme ich rožkovou hmotou.

4

5

V hrnci si rozvaríme vodu ,a šáločky postavíme do nich .Voda nám nesmie presahovať okraj šálky.prikryjeme pokrievkou , a varíme v pare cca 25 minút.

6

7

Po uvarení vyberieme z pary a necháme 5 minút postáť ešte v šálke a potom opatrne vyberieme. Servírujeme buď nakrájané alebo vcelku.

8

9

Podávame k omáčkam alebo k dusenej kapuste.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama