Škoricové hniezda

25.09.2014 admin
Škoricové hniezda
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 80 min.
Čas prípravy: 60 min.
Čas varenia / pečenia: 20 min.

Suroviny

Porcií: 40
  • 1 kg polohrubej múky
  • 400 ml oleja
  • 600 ml mlieka
  • 4 žĺtka
  • 40 g kvasníc
  • štipka soli
  • 6 lyžíc kryštálového cukru
  • 250 g masla
  • škorica
  • cukor

Postup

1

Pripravíme si kvások z vlažného mlieka , cukru a droždia.necháme nech nám kvasnice vyskočia a prilejeme k múke žĺtkam oleju a vymiesime cesto do ktorého dáme aj štipku soli. Škoricové hniezda - krok 1

2

Škoricové hniezda - krok 2

3

Cesto musí byť hladké. Potom necháme aspoň 45 minút kysnúť , na teplom mieste. Z vykysnutého vymiesime bochníky. Z 1 kg aspoň 3 ks Škoricové hniezda - krok 3

4

Škoricové hniezda - krok 4

5

Ten necháme ešte 10 minút potom podkysnúť a vyvaľkáme. Cesto pomastíme maslom ktoré si predtým rozpustíme.

6

Škoricové hniezda - krok 6

7

Posypeme škoricou a cukrom. Škoricové hniezda - krok 7

8

Škoricové hniezda - krok 8

9

Zvinieme do závinu a potom krájame hniezda.cca 2 cm.

10

11

Ukladáme na vymastený plech.

12

13

Pred pečením ešte trochu potrieme maslom.

14

15

Pečieme 20 minút pri 180°C. Po upečením pretrieme ešte cukrovou vodou aby zostali mäkučké..

16

17

Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama