Pripravíme si kvások z vlažného mlieka , cukru a droždia.necháme nech nám kvasnice vyskočia a prilejeme k múke žĺtkam oleju a vymiesime cesto do ktorého dáme aj štipku soli.
Cesto musí byť hladké. Potom necháme aspoň 45 minút kysnúť , na teplom mieste. Z vykysnutého vymiesime bochníky. Z 1 kg aspoň 3 ks
Ten necháme ešte 10 minút potom podkysnúť a vyvaľkáme. Cesto pomastíme maslom ktoré si predtým rozpustíme.
Posypeme škoricou a cukrom.
Zvinieme do závinu a potom krájame hniezda.cca 2 cm.
Ukladáme na vymastený plech.
Pred pečením ešte trochu potrieme maslom.
Pečieme 20 minút pri 180°C. Po upečením pretrieme ešte cukrovou vodou aby zostali mäkučké..
Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Prihláste sa »
Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.