Parená alebo varená knedľa

19.09.2014 admin
Parená alebo varená knedľa
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 85 min.
Čas prípravy: 60 min.
Čas varenia / pečenia: 25 min.

Suroviny

Porcií: 12
  • 1kg hrubej múky
  • 1 vajce
  • 1 lyžica soli
  • 30 dkg droždia
  • 4 dcl mlieka
  • 1 rožok
  • 1 lyžička kryštaľového cukru (do kvásku)

Postup

1

Urobíme si kvások z teplého mlieka , droždia a cukru.Počkáme kým nám kvasnice nenaskočia a potom vymiesime cesto..rožok si pokrájame na menšie kocky a primiesime k cestu.Necháme kysnúť 40 minút a potom si cesto rozdelíme na dva rovnaké bochníky. Parená alebo varená knedľa - krok 1

2

Parená alebo varená knedľa - krok 2

3

Necháme znova 10 minút podkysnúť a potom bochniky vyšúľame do tvaru knedle..Môžete nechať aj guľatú knedlu ako robievali naše mamy a staré mamy. Parená alebo varená knedľa - krok 3

4

5

Vyšúľanú knedľu necháme ešte 5 minút kysnúť.Pokiaľ nemáte doma parák dá sa vyrobiť za pomoci utierky alebo plátna.utierku rozprestrieme nad hrniec s vodou a po obvode previažeme pevným špagátom alebo drótikom.(Pozor ale aby vám konce utierky nepretŕčali a miesto chutnej knedle aby ste nemuseli hasiť vašu kuchyňu.))))

6

7

Počkáme kým nám v paráku nezovrie voda a potom vložíme knedľu nad paru a varíme 25 minút.Takisto môžete knedľu uvariť.25 minút v osolenej vode..

8

9

Hotovú ešte teplú knedľu napicháme vidličkou (aby vám nepopraskala.) a pretrieme olejom.(aby sa nevysušila.)

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama