1
Urobíme si kvások z teplého mlieka , droždia a cukru.Počkáme kým nám kvasnice nenaskočia a potom vymiesime cesto..rožok si pokrájame na menšie kocky a primiesime k cestu.Necháme kysnúť 40 minút a potom si cesto rozdelíme na dva rovnaké bochníky.
3
Necháme znova 10 minút podkysnúť a potom bochniky vyšúľame do tvaru knedle..Môžete nechať aj guľatú knedlu ako robievali naše mamy a staré mamy.
5
Vyšúľanú knedľu necháme ešte 5 minút kysnúť.Pokiaľ nemáte doma parák dá sa vyrobiť za pomoci utierky alebo plátna.utierku rozprestrieme nad hrniec s vodou a po obvode previažeme pevným špagátom alebo drótikom.(Pozor ale aby vám konce utierky nepretŕčali a miesto chutnej knedle aby ste nemuseli hasiť vašu kuchyňu.))))
7
Počkáme kým nám v paráku nezovrie voda a potom vložíme knedľu nad paru a varíme 25 minút.Takisto môžete knedľu uvariť.25 minút v osolenej vode..
9
Hotovú ešte teplú knedľu napicháme vidličkou (aby vám nepopraskala.) a pretrieme olejom.(aby sa nevysušila.)