1
Z teplého mlieka, droždia a cukru si urobíme kvások.Necháme nakysnúť a primiesime ho k múke, žĺtkam rozpustenému maslu, oleju a medu .Vymiesime cesto , leské a nelepivé. Cesto necháme aspoň 40 minút kysnúť.
3
Vykysnuté cesto si dáme na pracovnú dosku , ale tú tentoraz nemúčime ale potrieme olejom.Takisto na plech či pekáč nalejeme viac oleja ako obyčajne.Ja osobne vykrajujem buchtičky malým koliečkom a z pracovnej dosky ich šuchnem rovno na plech kde ich ukladám v radoch za sebou.Keď mám plech natlačený, necháme ešte 10 minút podkysnúť a potom potriem vyšľahaným žĺtkom v troche mlieka.
5
Pečieme pri 180 °C zhruba 25 minút.Buchtičky musia mať zlatohnedú farbu.Po upečením potieram buchtičky ešte na pekáči cukrovou vodou , prikryjem utierkou na pár minút a pekne sa mi budú dať oddeľovať.(cukrovú vodu zarábam.1 dcl vody 4 lyžice kryštaľového cukru.
7
z mlieka vanilkového cukru a Zlatého klasu si uvaríme puding ..tým buchtičky pred podávaním prelievame.