Bravčové rebierko na olivách

20.09.2014 admin
Bravčové rebierko na olivách
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 65 min.
Čas prípravy: 10 min.
Čas varenia / pečenia: 55 min.

Suroviny

Porcií: 10
  • 1 kg bravčového karé
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 dcl oleja
  • oregáno
  • grilovacie korenie
  • 200 g olív
  • 2 zelené papriky
  • soľ
  • korenie

Postup

1

Bravčové karé si nakrájame na rezne..Vyklepeme ,osolíme a okoreníme.Z hladkej múky, grilovacieho korenia a oregána asi 2 čajových lyžíc si urobíme zmes.Na panvicu dáme olej a rozpálime.Každý rezeň z jednej strany obalíme v tejto zmesi a na oleji z prudka opečieme z oboch strán a uložíme do zapekacej misy.Po poslednom rezníku na výpeku orestujeme najemno nakrájanú cibuľu a na prúžky nakrájanú papriku. Keď je všetko sklovité ,vysypeme zbytok múčnej zmesi.všetko dôkladne prepražíme ,a zalejeme vodou.prilievame toľko vody, aby keď sa nám všetko rozvarí výpek bol akurát hustý a aby ho bolo dosť na podliatie mäska.Ochutíme podľa potreby-

2

3

Mäso zalejeme výpekom, pridáme nasekané olivy prikryjeme buď alobalom alebo pokrievkou a dusíme v rúre pri 180 °C cca 55 minút do mäkka.

4

5

Podávame s ryžou alebo akoukoľvek zemiakovou prílohou.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama