Makové šúľance

18.09.2014 admin
Makové šúľance
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 58 min.
Čas prípravy: 50 min.
Čas varenia / pečenia: 8 min.

Suroviny

Porcií: 0
  • 1 kg uvarených zemiakov v šupe
  • 2 vajcia
  • 3 lyžice cukru
  • štipka soli
  • 300 g hrubej múky
  • 250 g masla
  • 250 g maku
  • práškový cukor podľa chuti

Postup

1

Zemiaky uvarené v šupe necháme vychladnúť a očistíme..Potom ich postrúhame na jemnom strúhadle , pridáme k nim vajcia , soľ a cukor a prisypávaním múky vymiesime nelepivé cesto.

2

3

Z cesta si vyšúľame dlhší šúľok z ktorého odkrajujeme nožom rovnaké menšie asi 2 cm kúsočky , ktoré potom dlaňou šúľame na rovnaké šúľance.

4

5

tie potom varíme vo vriacej osolenej vode..cca 8 minút .Hotové scedíme polejeme maslom a posypeme makom rozrobeným s práškovým cukrom.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama