Kapri rezy

19.09.2014 admin
Kapri rezy
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 150 min.
Čas prípravy: 90 min.
Čas varenia / pečenia: 60 min.

Suroviny

Porcií: 6
  • 1 lyžica polohrubej múky
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 9 bielkov
  • 15 lyžíc cukru
  • 12 lyžíc mletých vlašských orechov (alebo lieskové oriešky)
  • 450g mrazených jahôd
  • 300 g cukru
  • 1 dcl vody
  • 2 sáčky jahodoveho pudingu
  • 1 želatína
  • 15 lyžíc vody
  • 9 žĺtkov
  • 150 gramov cukru
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • 3 lyžice Gustinu (Zlatý klas)
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 1/2 litra mlieka
  • 200 g margarínu (masla)
  • 100 g čokolády na varenie
  • 50 g masla (alebo Cery)
  • 6 lyžíc oleja

Postup

1

Cesto: Vymiešame bielka do peny .Potom pridáme cukor a miešame do snehu, nakoniec vareškou primiešame múku, prášok do pečiva a orechy. Nalejeme do veľkého plechu vyloženého papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C 25 minút. Upečenú piškótu zbavíme papiera a prerežeme na polovicu. Necháme vychladnúť.

2

3

Jahodový krém: Mrazené jahody dáme variť s cukrom. Do 1 dcl vody dáme napučať želatínu a potom ju zohrejeme. V 15 lyžiciach vody si rozmiešame pudingy a pridáme k jahodám. Uvaríme hustú kašu. Necháme trochu vychladnúť a pridáme napučanú želatínu. Potom premiešame šľahačom.

4

5

Žltý krém: Zmiešame žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom do peny, pridáme asi 1,5 dlc mlieka, múku a Gustin. Zvyšné mlieko dáme variť.Keď mlieko zovrie, prilejeme žĺtkový puding a uvaríme hustý krém. Necháme vychladnúť. Do úplne vychladnutého krému pridáme margarín a vymiešame do peny.

6

7

Čokoládová poleva: Roztopíme čokoládu s maslom a pridáme olej.

8

9

Keď máme všetko pripravené môžeme vrstviť : Prvý plát piškóty, červený krém, žltý krém, tenká vrstva čokoládovej polevy, druhý plát piškóty, červený krém, žltý krém, opäť tenká vrstva čokoládovej polevy a na vrch môžeme vyšľahať šľahačku.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama