Mandľový benátsky rez

19.09.2014 admin
Mandľový benátsky rez
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 80 min.
Čas prípravy: 60 min.
Čas varenia / pečenia: 20 min.

Suroviny

Porcií: 6
  • 1/2 hrnčeka mandlí
  • 3/4 hrnčeka masla (200g)
  • 1/2 hrnčeka cukru
  • 2 vajcia
  • 1/4 lyžičky mandľového extraktu
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1/8 lyžičky soli
  • 5 kvapiek zeleného potravinárskeho farbiva
  • 4 kvapky červeného potravinárskeho farbiva
  • 2/3 šálky marhuľového džemu
  • 80g mliečnej čokolády (nasekanej)

Postup

1

3 plechy cca 10 cm vymažeme a vyložíme papierom na pečenie. Mandle uvaríme, ošúpeme a zomelieme. Vychladnuté mandle dáme do misy, pridáme maslo, cukor, žĺtky a mandľový extrakt. Masu miešame, až kým nie je hladká a nadýchaná. Vmiešame múku a soľ.

2

3

V inej mise vyšľaháme bielka do peny a vmiešame do cesta po častiach. Cesto rozdelíme na 3 časti.

4

5

Odtieň jednej časti zafarbíme na zelenú a jednu časť na červenú. Zvyšok zostane biely. Rozdelíme na 3 plechy.

6

7

Pečieme pri 180 °C po dobu 13-15 minúta alebo kým sú okraje dozlata. Ihneď vyklopíme na mriežku a odstránime voskovaný papier. Necháme úplne vychladnúť.

8

9

Na zelenú vrstvu natrieme rovnomerne 1/3 šálky marhuľového džemu. Priložíme bielu vrstvu, znovu dáme džem a na vrch koláčika dáme ružovú vrstvu.

10

11

Zaťažíme a necháme vo fólii v chladničke cez noc.

12

V mikrovlnnej rúre rozpustíme čokoládu, rozotrieme po koláčiku a necháme čokoládu stuhnúť.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama