Postup
1
3 plechy cca 10 cm vymažeme a vyložíme papierom na pečenie. Mandle uvaríme, ošúpeme a zomelieme. Vychladnuté mandle dáme do misy, pridáme maslo, cukor, žĺtky a mandľový extrakt. Masu miešame, až kým nie je hladká a nadýchaná. Vmiešame múku a soľ.
3
V inej mise vyšľaháme bielka do peny a vmiešame do cesta po častiach. Cesto rozdelíme na 3 časti.
5
Odtieň jednej časti zafarbíme na zelenú a jednu časť na červenú. Zvyšok zostane biely. Rozdelíme na 3 plechy.
7
Pečieme pri 180 °C po dobu 13-15 minúta alebo kým sú okraje dozlata. Ihneď vyklopíme na mriežku a odstránime voskovaný papier. Necháme úplne vychladnúť.
9
Na zelenú vrstvu natrieme rovnomerne 1/3 šálky marhuľového džemu. Priložíme bielu vrstvu, znovu dáme džem a na vrch koláčika dáme ružovú vrstvu.
11
Zaťažíme a necháme vo fólii v chladničke cez noc.
12
V mikrovlnnej rúre rozpustíme čokoládu, rozotrieme po koláčiku a necháme čokoládu stuhnúť.