Snikers

18.09.2014 admin
Snikers
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 150 min.
Čas prípravy: 120 min.
Čas varenia / pečenia: 30 min.

Suroviny

Porcií: 6
  • 400 g mliečnej čokolády
  • 500 g karamelových cukríkov (krowky)
  • 100 g masla (4 lyžice masla)
  • 1 hrnček cukru (3 lyžice cukru)
  • 1/4 šálky kondenzovaného mlieka
  • 1,75 šálky smotany na šľahanie
  • 50 g arašidového masla
  • 1 lyžička vanilkového cukru
  • 1,5 šálky nasekaných arašidov
  • 3 bielka
  • 2 polievkové lyžice džemu
  • 1 lyžička želatíny
  • 1/4 šálky vody
  • 1/4 lyžičky soli

Postup

1

Prvú vrstvu urobíme tak, že v malej panvici na miernom ohni roztopíme čokoládu (200 g), maslo (50 g) a karamelky (50 g). Zmes musí byť hladká. Nalejeme zmes na plech (22,5 cm x 32,5 cm), vymastený tukom. Pomocou špachtle zarovnáme a necháme v chlade stuhnúť.

2

3

Marshmalow zmes si pripravíme tak, že necháme napučať želatínu vo vode (1/4 šálky), ale nie 10 minút ako zvyčajne, ale až 45 minút. Medzitým si vyšľaháme bielka so štipkou soli. Džem s 3 lyžicami cukru zmiešame a rozvaríme, potom pridáme želatínu a nakoniec pridáme vyšľahané bielka. Prikryjeme a necháme pomaly chladnúť.

4

5

Potom urobíme druhú vrstvu. V strednom kastróle rozpustíme 4 lyžice masla na miernom plameni, pridáme 1 hrnček cukru a kondenzované mlieko. Akonáhle začne zmes vrieť, odrátame si 5 minút a za stáleho miešania varíme. Odstavíme a vmiešame marshmalow zmes, 1 a 1/2 šálky smotany, arašidové maslo a vanilkový cukor. Pridáme orechy a necháme trochu zatuhnúť. Potom navrstvíme na prvú zmes a zarovnáme.

6

7

Tretiu vrstvu pripravíme roztopením karameliek (400 g). K nim pridáme 1/4 šálky smotany na šľahanie. Povaríme dohladka. Necháme trochu vychladnúť a potom navrstvíme.

8

9

Štvrtú vrstvu urobíme zo zmesi roztopenej čokolády (200 g) s pridaním masla (50 g) a karameliek (50 g). Uvaríme dohladka, nalejeme navrch a zarovnáme.

10

11

Podávame chladené.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama