Postup
1
Prvú vrstvu urobíme tak, že v malej panvici na miernom ohni roztopíme čokoládu (200 g), maslo (50 g) a karamelky (50 g). Zmes musí byť hladká. Nalejeme zmes na plech (22,5 cm x 32,5 cm), vymastený tukom. Pomocou špachtle zarovnáme a necháme v chlade stuhnúť.
3
Marshmalow zmes si pripravíme tak, že necháme napučať želatínu vo vode (1/4 šálky), ale nie 10 minút ako zvyčajne, ale až 45 minút. Medzitým si vyšľaháme bielka so štipkou soli. Džem s 3 lyžicami cukru zmiešame a rozvaríme, potom pridáme želatínu a nakoniec pridáme vyšľahané bielka. Prikryjeme a necháme pomaly chladnúť.
5
Potom urobíme druhú vrstvu. V strednom kastróle rozpustíme 4 lyžice masla na miernom plameni, pridáme 1 hrnček cukru a kondenzované mlieko. Akonáhle začne zmes vrieť, odrátame si 5 minút a za stáleho miešania varíme. Odstavíme a vmiešame marshmalow zmes, 1 a 1/2 šálky smotany, arašidové maslo a vanilkový cukor. Pridáme orechy a necháme trochu zatuhnúť. Potom navrstvíme na prvú zmes a zarovnáme.
7
Tretiu vrstvu pripravíme roztopením karameliek (400 g). K nim pridáme 1/4 šálky smotany na šľahanie. Povaríme dohladka. Necháme trochu vychladnúť a potom navrstvíme.
9
Štvrtú vrstvu urobíme zo zmesi roztopenej čokolády (200 g) s pridaním masla (50 g) a karameliek (50 g). Uvaríme dohladka, nalejeme navrch a zarovnáme.