Dierkovaný koláč

19.09.2014 admin
Dierkovaný koláč
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 90 min.
Čas prípravy: 30 min.
Čas varenia / pečenia: 60 min.

Suroviny

Porcií: 6
  • 4 vajcia
  • 150 g cukru (+ 3 lyžice cukru)
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 dcl oleja
  • 6,5 dcl mlieka
  • 250 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 jahodový puding
  • 100 g masla
  • 150 g jahôd

Postup

1

Pripravíme si cesto vyšľahaním 4 vajec s 150 g cukrom, potom pridáme olej a 1,5 dcl mlieka a nakoniec múku s práškom do pečiva.

2

3

Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme do zlatista cca 20-30 minút. Po upečení urobíme do cesta rúčkou z varechy dierky.

4

5

Ineď si uvaríme puding z 5 dlc mlieka 3 lyžíc cukru, ešte do horúceho zamiešame maslo a miešame kým sa nerozpustí. Nalejeme na koláč a zarovnáme so špachtľou, nech prenikne cez dierky až na dno.

6

7

Navrch poukladáme jahody, ktoré pritlačíme zľahka, nech držia vo vychladnutom pudingu.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama