Postup
1
6 žĺtok vymiešame s 6 PL cukru do penista. Pomaly primiešame 6 PL teplej vody, 6 PL hladkej múky zmiešanú s práškom do pečiva. Pomaly primiešame 2 PL kakaa. Pridáme tuhý sneh zo 6 bielkov. Vymastíme si dva plechy a pečieme dva pláty pri 200 °C. Po vychladnutí si jeden z plátov môžeme rozkrájať na porcie.
3
Prísady na šľahačku rozdelíme na 2 časti. Polovicu želatíny namočíme do cca 3 PL vody, necháme asi 5 min nabobtnať a pomaličky na slabom ohni zohrejeme. Vyšľaháme šľahačku a pomaly pridáme roztopenú želatínu a prilejeme rozpustený med. Vyšľaháme tuhú šľahačku, ktorú nanesieme upečený na plát cesta a vložíme na cca 30 minút do chladničky.
4
5
Medzitým si pripravíme čokoládový krém. Nad parou rozpustíme 15 dkg čokolády s 1 PL vody a keď je rozpustená, pridáme 10 dkg margarínu, 2 PL oleja. Dobre spolu premiešame, aby bola vláčna. Keď trošku vychladne, nanesieme na šľahačkový krém a znovu vložíme do chladu.
7
Keď je čokoláda mierne stuhnutá, vyšľaháme druhú polovicu šľahačky s medom a želatínou,nanesieme na čokoládu a poprikladáme jednotlivé kocky. Pofŕkame polevou, ktorú si pripravíme s 20 dkg čokolády na varenie, 10 dkg margarínu, 3 PL oleja, 1 PL vody a 1 PL práškového cukru a necháme poriadne stuhnúť.