Škoricový veniec

19.09.2014 admin
Škoricový veniec
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 145 min.
Čas prípravy: 120 min.
Čas varenia / pečenia: 25 min.

Suroviny

Porcií: 6
  • 120 ml teplého mlieka
  • lyžička cukru (alebo medu na kvások)
  • 1 vaječný žĺtok
  • 80 g masla
  • 15 g kvasníc
  • štipka soli
  • 300 g polohrubej múky
  • 3-4 lyžice cukru
  • 1-2 lyžičky škorice

Postup

1

Rozpustíme droždie v teplej (nie horúcej!) vode. Pridáme mlieko s 1 lyžičkou cukru a necháme chvíľu na teplom mieste podkysnúť.

2

3

Maslo (30 g), vymiešame s vaječným žĺtkom, pridáme múku, soľ, zalejeme kváskom a hnietime cesto rukami. Vymiesené prikryjeme a necháme kysnúť. Necháme na teplom mieste 1 hodinu.

4

Škoricový veniec - krok 4

5

Maslo (50 g), zmiešame s 3-4 lyžicami cukru a škoricou do hladka. Po vykysnutí si cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm. Nanesieme plnku zo škorice a pevne stočíme do závinu. Závin prerežeme na polovicu pozdĺžne a prepletieme a spojíme do uzavretého kruhu. Natrieme zvyšnou plnkou pred vložením do rúry.

6

7

Pečieme pri 200 °C po dobu 20-25 minút. Posledných 5-10 minút znížime teplotu na 180 °C. Vyberieme z rúry, posypeme práškovým cukrom alebo natrieme zmesou citrónovej šťavy a cukru.

8

9

Dobrú chuť

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama