Čokoládovo – šľahačkový zákusok

19.09.2014 admin
Čokoládovo – šľahačkový zákusok
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 85 min.
Čas prípravy: 60 min.
Čas varenia / pečenia: 25 min.

Suroviny

Porcií: 6
  • 1 vajce
  • 250 g cukru
  • 200 g mäkkého masla (resp. margarínu)
  • 5,5 dcl mlieka
  • 6-8 lyžíc kakaa
  • 250 g hladkej múky (+ 3 PL hladkej múky)
  • 1 balenie prášku do pečiva (12 g)
  • 3 žĺtky
  • 150 g práškového cukru
  • 2-3 lyžice rumu
  • 3 dcl šľahačkovej smotany
  • 1-2 stužovače (balenie po 10 g)

Postup

1

Múku (250 g) zmiešame s 1 práškom do pečiva a 3-4 lyžicami kakaa. Zvlášť vymiešame celé vajce s cukrom (250 g), 2,5 dcl mlieka a 50 g masla. Potom spojíme s múčnou zmesou. Cesto vylejeme na plech, vyložený s papierom na pečenie (cca 23x38 cm) a pečieme pri teplote 180 °C 20-25 minút.

2

3

Cesto vyklopíme na drevenú dosku, stiahneme papier a necháme vychladnúť. Po ochladení prerežeme na dve polovice.

4

5

Krém uvaríme z 3 lyžíc múky, tú aj s 3 žĺtkami zmiešame s trochou mlieka. Zostávajúce mlieko (spolu 3 dcl) privedieme do varu, pomaly nalejeme rozrobenú múku, potom pri nízkej teplote za stáleho miešania uvaríme do husta. Odstránime z ohňa a necháme vychladnúť.

6

7

Maslo vymiešame do peny, vmiešame práškový cukor, jeden po druhom, potom kakao a rum. Spojíme kakaový krém s vychladnutým pudingom. Natrieme touto plnkou piškótu. Pritlačíme druhou piškótou a natrieme zbytkom krému. Nakoniec vyšľaháme šľahačku so stužovačom a dáme v hrubej vrstve na vrch zákusku. Vrch posypte čokoládou alebo kakaom.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama