Postup
1
Múku (250 g) zmiešame s 1 práškom do pečiva a 3-4 lyžicami kakaa. Zvlášť vymiešame celé vajce s cukrom (250 g), 2,5 dcl mlieka a 50 g masla. Potom spojíme s múčnou zmesou. Cesto vylejeme na plech, vyložený s papierom na pečenie (cca 23x38 cm) a pečieme pri teplote 180 °C 20-25 minút.
3
Cesto vyklopíme na drevenú dosku, stiahneme papier a necháme vychladnúť. Po ochladení prerežeme na dve polovice.
5
Krém uvaríme z 3 lyžíc múky, tú aj s 3 žĺtkami zmiešame s trochou mlieka. Zostávajúce mlieko (spolu 3 dcl) privedieme do varu, pomaly nalejeme rozrobenú múku, potom pri nízkej teplote za stáleho miešania uvaríme do husta. Odstránime z ohňa a necháme vychladnúť.
7
Maslo vymiešame do peny, vmiešame práškový cukor, jeden po druhom, potom kakao a rum. Spojíme kakaový krém s vychladnutým pudingom. Natrieme touto plnkou piškótu. Pritlačíme druhou piškótou a natrieme zbytkom krému. Nakoniec vyšľaháme šľahačku so stužovačom a dáme v hrubej vrstve na vrch zákusku. Vrch posypte čokoládou alebo kakaom.