Postup
1
Zmiešame múku (210 g), soľ, kakao, prášok do pečiva a sódu bikarbónu. Vymiešame maslo (160 g) s cukrom (400 g) jeden po druhom, pridáme 4 vajcia. Potom pridávame múku a mlieko (1,6 dcl) striedavo.
2
Vylejeme na plech (24 x 37 cm) lemovaný s papierom na pečenie. Upečieme v predhriate rúre na 180 °C 30-35 minút. Necháme 15 minút chladnúť, potom vyklopíme na dosku a odstránime papier. Rozrežeme cesto na polovicu.
4
Biely krém : Namočíme želatínu (1 vrchovatú PL) vo vode (5 lyžíc) na 10 minút. Mlieko (2,4 dcl) privedieme s vanilkovým cukrom do varu. Vyšľaháme 4 žĺtky s cukrom (80 g), pomaly vlejeme do horúceho mlieka, za stáleho miešania a pri nízkej teplote varíme, kým trošku nezhustne. Medzitým namočenú rozpustenú želatínu pri nízkej teplote zohrejeme, postupne pridávame k žĺtkovej zmesi, ktorá mierne vychladla. Keď všetko úplne vychladne, primiešame vyšľahanú šľahačku (3 dcl) a spolu prešľaháme. V prípade potreby pridáme stužovač.
6
Čokoládovým krém: Nasekáme čokoládu. Namočíme želatínu (1 vrchovatú PL) vo vode (5 lyžíc) na 10 minút. Mlieko (2,5 dcl) dáme variť.Medzitým vymiešame 2 žĺtky s cukrom (90 g), pomaly vlejeme do horúceho mlieka a za stáleho miešania povaríme. Po miernom vychladnutí pridáme zohriatu želatínu a nasekanú čokoládu, nech sa rozpustí. Vyšľaháme šľahačku (3 dcl) a spojíme z úplne vychladnutým krémom.
8
Vrstvíme na tmavú piškótu, biely krém, opäť piškótu (môžeme pokvapkať sirupom) a na vrch dáme čokoládový krém. Vrch posypeme nastrúhanou čokoládou.Zmiešame múku (210 g), soľ, kakao, prášok do pečiva a sódu bikarbónu. Vymiešame maslo (160 g) s cukrom (400 g) jeden po druhom, pridáme 4 vajcia. Potom pridávame múku a mlieko (1,6 dcl) striedavo.
10
Vylejeme na plech (24 x 37 cm) lemovaný s papierom na pečenie. Upečieme v predhriate rúre na 180 °C 30-35 minút. Necháme 15 minút chladnúť, potom vyklopíme na dosku a odstránime papier. Rozrežeme cesto na polovicu.
12
Biely krém : Namočíme želatínu (1 vrchovatú PL) vo vode (5 lyžíc) na 10 minút. Mlieko (2,4 dcl) privedieme s vanilkovým cukrom do varu. Vyšľaháme 4 žĺtky s cukrom (80 g), pomaly vlejeme do horúceho mlieka, za stáleho miešania a pri nízkej teplote varíme, kým trošku nezhustne. Medzitým namočenú rozpustenú želatínu pri nízkej teplote zohrejeme, postupne pridávame k žĺtkovej zmesi, ktorá mierne vychladla. Keď všetko úplne vychladne, primiešame vyšľahanú šľahačku (3 dcl) a spolu prešľaháme. V prípade potreby pridáme stužovač.
14
Čokoládovým krém: Nasekáme čokoládu. Namočíme želatínu (1 vrchovatú PL) vo vode (5 lyžíc) na 10 minút. Mlieko (2,5 dcl) dáme variť.Medzitým vymiešame 2 žĺtky s cukrom (90 g), pomaly vlejeme do horúceho mlieka a za stáleho miešania povaríme. Po miernom vychladnutí pridáme zohriatu želatínu a nasekanú čokoládu, nech sa rozpustí. Vyšľaháme šľahačku (3 dcl) a spojíme z úplne vychladnutým krémom.
16
Vrstvíme na tmavú piškótu, biely krém, opäť piškótu (môžeme pokvapkať sirupom) a na vrch dáme čokoládový krém. Vrch posypeme nastrúhanou čokoládou.