Steak

16.09.2014 admin
Steak
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 16 min.
Čas prípravy: 10 min.
Čas varenia / pečenia: 6 min.

Suroviny

Porcií: 3
  • 3 ks hovädzej sviečkovice
  • 2 vetvičky tymiánu
  • Petržlenová vňať
  • Steakové korenie
  • Rukola
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica balzamikového octu
  • Soľ
  • Čerstvo mleté čierne korenie

Postup

1

Mäso roztlačíme jemne s rukou a potrieme olivovým olejom. Posypeme z oboch strán korením na steaky. Necháme chvíľu postáť. Potom posypeme tymiánom. Držíme sa toho, že správny steak by mal mať 2 cm.

2

3

Rozpálime gril alebo pavničku. Steak pečieme z každej strany cca 3 minúty (krvavý). Ak chcete prepečený, tak z každej strany 3 minúty a potom znova aspoň po 2 minúty z každej strany.

4

5

Nasekáme si petržlenovú vňať a papriku nakrájame na malé kocky. Toto premiešame s balzamicom, soľou a s trochou olivového oleja. Túto zmes dáme na tanier a na to poukladáme steaky. Pridáme aj výpek zo steakov. Dozdobíme rukolou.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama