Jablkové dunajské vlny

19.09.2014 admin
Jablkové dunajské vlny
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 130 min.
Čas prípravy: 90 min.
Čas varenia / pečenia: 40 min.

Suroviny

Porcií: 6
  • 3 vajcia
  • 1,5 šálky polohrubej múky (šálka 2,5 dcl)
  • 2/3 šálky cukru
  • 1,5 balenia masla (z balenia 250 g)
  • 1,5 lyžičky prášku do pečiva
  • 1,5 lyžice kakaa
  • 1,5 lyžice mlieka (a 2 šálky mlieka)
  • 1 kg jabĺk
  • 2 balenia vanilkového pudingu (alebo zlatý klas - 40 g)

Postup

1

Cesto: Maslo (3/4 balenia) a cukor (1/3 šálky) vymiešame a postupne pridávame po 1 vajci. Potom pridáme múku a prášok do pečiva a všetko spolu vymiešame. Do vymastenej formy (štvorec 20x24 cm) dáme polovicu cesta. Do zvyšku cesta pridáme kakao a mlieko (1,5 lyžice), dobre premiešame. Dáme hnedé cesto na biele. Jablká ošúpeme a nakrájané na 4 alebo 8 kusov (podľa veľkosti). Plátky jabĺk vtlačte do cesta.

2

3

Pečieme v predhriatej rúre na 190 °C 35-40 minút. Hotový koláč necháme vychladnúť

4

5

Krém: 1,5 šálky mlieka varíme s cukrom (1/3 šálky).Vo zvyšnom mlieku rozrobíme puding. Potom vlejeme do rozvareného mlieka a uvaríme hustý puding. Necháme úplne vychladnúť. Vychladnutý puding vyšľaháme s maslom do homogénnej hmoty. Krém navrstvíme na koláč a posypeme kakaom. Dáme na pár hodín do chladničky.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama